«Ιερός Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την «αθεΐα» του Τσίπρα

Σε... «Ιερό Πόλεμο» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση της αθεΐας του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σχετική αναφορά του υπευθύνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ την Κυριακή. Η δήλωση αυτή μάλιστα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις μερίδας της Ιεραρχίας. 

«Δεν με ενδιαφέρει αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πάντως, η κυβέρνηση δια του εκπρόσωπου της έδωσε και τη Δευτέρα συνέχεια στο θέμα των θρησκευτικών πιστεύω του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κεδικογλου να δηλώνει σήμερα το πρωί ότι «τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες.»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας καταγγέλλει τη ΝΔ ότι παίζει και τον ρόλο του ιεροεξεταστή, προσθέτοντας πως με επικοινωνιακές ρουκέτες επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Άννα Μπουσδούκου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παίζει ακόμα και με το ζήτημα της θρησκείας, επικαλούμενος δηλώσεις του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση των Χριστιανών προκειμένου να πληρώνονται οι ιερείς.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τυπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για "ψέματα και αστειότητες» με στόχο της ΝΔ τον αντιπερισπασμό των πολιτών από σοβαρά προβλήματα όπως το δημοσιονομικό κενό.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας"» 

«Σαμαρά, επειγόντως: πέτα τους ακροδεξιούς συμβούλους σου στα σκουπίδια». Αυτό δήλωσε για το θέμα την Κυριακή στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ που καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τα θρησκευτικά του «πιστεύω».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ