Τσίπρας: Σχέδιο αποσταθεροποίησης από ακροδεξιά – να αντιληφθεί ο Σαμαράς την ευθύνη του

Το φόβο του ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού», που είναι ενορχηστρωμένο «από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής» και ενδέχεται να περιέχει «προβοκάτσιες» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ελπίδα του πως «σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει», επιρρίπτοντας στον Αντώνη Σαμαρά ευθύνες ότι «κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων [...] νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών.

»Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ΄ όλα δημοκρατική εγρήγορση [...] χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια του κ. Τσίπρα έγιναν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ