Στουρνάρας: Θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "πάντα υπάρχει λύση για όλα", ενώ επισήμανε τη θετική διάθεση της τρόικας.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε απόλυτα, λέγοντας πως υπάρχουν και άλλα μέτρα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στην αρχή της συνάντησης παραβρέθηκε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος με τον οποίο εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σημειώνεται
ότι όλα τα ανοιχτά ζητήματα της τρέχουσας αξιολόγησης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρίμερη, την Κυριακή στις 3  μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της μείωσης των δημόσιων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην ατζέντα των διαβουλεύσεων αφορά το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς οι ελεγκτές φέρονται να συνδέουν την εκταμίευση της δόσης Μαρτίου με την άμεση απομάκρυνση περίπου 7.000 επίορκών ή με πλαστά δικαιολογητικά δημοσίων υπαλλήλων εντός του Απριλίου.

Δριμεία επίθεση
εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό ο εκπρόσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr