Παπαρήγα: Το ζήτημα είναι αν είσαι με την ΚΑΠ ή δεν είσαι

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία της η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό σε επίπεδο αρχηγών.

«Σ' αυτήν την αίθουσα, δύο παραλλαγές ακούστηκαν: Λιτότητα με ανάπτυξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ή ανάπτυξη με λιτότητα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σκωπτικά.

Η κα Παπαρήγα, κατέθεσε στα Πρακτικά τα δεκαέξι αιτήματα του αγροτικού κόσμου: «Εμείς τα υποστηρίζουμε, παρά το γεγονός ότι έχουμε επίγνωση ότι, ακόμα και αν έκανε παραχωρήσεις η κυβέρνηση, απλώς θα μετατίθετο ο χρόνος θανάτου για ένα μεγάλο μέρος της φτωχής αγροτιάς» διευκρίνισε.

«Το ζήτημα για μας,
είναι αν είσαι με την ΚΑΠ ή δεν είσαι. Ακόμα και τα δεκαέξι αιτήματα να υλοποιούσε η κυβέρνηση, εδώ δεν έσωσαν τη φτωχή αγροτιά οι επιδοτήσεις - που είχαν βεβαίως ανταλλάγματα και έδωσαν μια ορισμένη βελτίωση στη ζωή της αγροτιάς - θα τους σώσουν τώρα η κάρτα για το πετρέλαιο και τα υπόλοιπα; Είναι ασυμβίβαστη η άρση της φτωχοποίησης της αγροτιάς με την εφαρμογή της ΚΑΠ» σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η κα Παπαρήγα εξέφρασε επίσης τη δυσφορία της προς τον πρωθυπουργό για την αναφορά του στους «κουκουλοφόρους στις Σκουριές» παράλληλα με σχόλια για την περίπτωση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού: «Εκεί υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που ανταγωνίζονται. Ο αγωνιζόμενος λαός με σωστά ή λάθος, ή συντεχνιακά αιτήματα πώς συνδέεται με τους κουκουλοφόρους και τον Βλαστό;
Πηγή: skai.gr