Μέρκελ: Ζητούνται πάρα πολλά από τους Έλληνες

Την ικανοποίησή της για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και την κατανόησή της για τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών στα σκληρά μέτρα εκφράζει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Braunschweiger Zeitung.

Σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ παραδέχεται ότι «αυτή την εποχή από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

«Συνεργαζόμαστε καλά με την ελληνική κυβέρνηση (...) θέλει να κάνει αλλαγές» αναφέρει χαρακτηριστικά η καγκελάριος, ενώ αναφερόμενη στην απεικόνισή της ως Ναζί, αναγνωρίζει το «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης». «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να διατυπώνει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά».

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον, η κ. Μέρκελ τονίζει ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία ριζικών αλλαγών, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες».

Η πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ οδηγεί αναπόφευκτα προς νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει από την πλευρά του ο επικεφαλής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την, Κυριακή, στην Welt am Sonntag.
Πηγή: skai.gr