Α. Σαμαράς: Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι

«Θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, μιλώντας στο διαγραμματειακό της ΝΔ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες» και προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση, έκανε λόγο για στρουθοκαμηλισμό, καθώς «κάνουμε πως δε βλέπουμε το πρόβλημα που διογκώνεται».

Αναφερόμενος στα κέντρα κράτησης, είπε ότι οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μεταφέρονται στα κέντρα φιλοξενίας, έξω από τις πόλεις και είπε ότι «ένα σοβαρό κράτος θα πρέπει να δώσει την απαραίτητη πληροφόρηση» στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η πρόθεση της ΝΔ, αν αναλάβει την εξουσία, είναι να τους μεταφέρει σε παλιά στρατόπεδα.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι «δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι», τονίζοντας ότι πρέπει να διαπραγματευθούμε με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος και μετά να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και ο επόμενος στόχος είναι να επαναπατριστούν, να πάνε εκεί από όπου έχουν έρθει. Και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει, ξέφραγο αμπέλι» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr