Γιατί δεν μάθαμε ποτέ τα «άπλυτα» του Ουίλιαμ όσο ήταν φοιτητής – Η συμφωνία του Πανεπιστημίου με τον Τύπο 

Ο Ουίλιαμ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, όπου γνώρισε Κέιτ Μίντλετον - Για 4 χρόνια δεν δημοσιεύτηκε καμμία «ακατάλληλη» ιστορία

Όταν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ξεκινά την φοιτητική του ζωή – όσο… γαλαζοαίματος και αν είναι – είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ξεσαλώσει όπως όλοι οι φοιτητές του κόσμου, (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο). 

Ετσι, το ευειδές ίδρυμα που θα αναλάβει την ανώτατη μόρφωσή του θα πρέπει να είναι έτοιμο να προστατεύσει την ιδιωτικότητα του φοιτητή του. 

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, όπου εκεί συνάντησε και τη μελλοντική σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον. Κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών στη Σκωτία, ποτέ δεν διέρρευσαν στον Τύπο «ακατάλληλες» ιστορίες για τον μελλοντικό βασιλιά της Βρετανίας. 

forema

Το διάσημο διαφανές φόρεμα που φόρεσε η Κέητ Μίντλετον σε φιλανθρωπικό σόου του πανεπιστήμιου το 2002 και γοήτευσε τον Ουίλιαμ

Η συμφωνία με τον Τύπο

Ο Δρ Μπράιαν Λανγκ ήταν ο Διευθυντής και Αντιπρύτανης του πανεπιστημίου κατά την περίοδο που ο Γουίλιαμ ήταν φοιτητής στο St Andrews. 

Σε συνέντευξή του στο Ηello, αποκάλυψε πώς το πανεπιστήμιο είχε συμφωνία με τον Τύπο, ώστε «ο πρίγκιπας  να μπορεί να απολαμβάνει τον χρόνο του εκεί όπως κάθε άλλος φοιτητής».

Όπως είπε, το ίδρυμα διαπραγματεύτηκε  με τις βρετανικές εφημερίδες και συμφώνησαν ότι το πανεπιστήμιο θα τους δίνει μία φωτογραφία κάθε εξάμηνο, με αντάλλαγμα τον υπόλοιπο καιρό να μην ασχοληθούν με τον πρίγκιπα. 

ουιλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Βρετανίας ποζάρει ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας - Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2004.

Ο καθηγητής τόνισε ακόμα πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην ιδιωτικότητα του πρίγκιπα η συνεργασία των συμφοιτητών του. Οπως είπε μάλιστα, υπήρχαν φήμες ότι εφημερίδες του εξωτερικού «πρόσφεραν 3.000 λίρες για μια ιστορία για τον Γουίλιαμ» αλλά ποτέ κανείς δεν δέχθηκε να μιλήσει.

Πηγή: skai.gr