Julia Ormond: Μηνύει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση

Η Βρετανίδα ηθοποιός, η οποία πρωταγωνίστησε σε ταινίες δίπλα σε ονόματα όπως ο Μπραντ Πιτ και ο Χάρισον Φορντ, κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1995 

Η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούλια Όρμοντ μηνύει τον παραγωγό ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατηγορώντας τον ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1995. Η διάσημη ηθοποιός, η οποία πρωταγωνίστησε σε ταινίες στο πλευρό του Μπραντ Πιτ και του Χάρισον Φορντ τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι ήταν ένα «αστέρι» σε άνοδο όταν γνώρισε τον Γουάινστιν το 1994.

Οι δυο τους διατηρούσαν επαφή και συζητούσαν για σενάρια και έργα, ανέφερε η ηθοποιός στην αγωγή της, και σύναψε συμφωνία με τη Miramax, όπου ο Γουάινστιν ήταν συμπρόεδρος.

Ο 71χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν βρίσκεται στη φυλακή για βιασμό και σεξουαλική επίθεση από το 2020, αλλά καταδικάστηκε για έναν ακόμη βιασμό πέρυσι. Έχει ασκήσει έφεση και για τις δύο καταδίκες.

Η Τζούλια Όρμοντ τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, αναφερόμενη σε ένα περιστατικό τον Δεκέμβριο του 1995 μετά από μια συνάντηση. Η ηθοποιός του «Legends Of The Fall» ισχυρίζεται ότι το είχε πει στους τότε ατζέντηδες της στις ΗΠΑ, την εταιρεία Creative Artists Agency (CAA), αλλά δεν έλαβε καμία υποστήριξη. Μηνύει την CAA, τη Walt Disney Co. και την Miramax, κατηγορώντας τους ότι δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν.

«Η αστυνομία δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Καμία από αυτές τις εξέχουσες εταιρείες δεν προειδοποίησε την Όρμοντ ότι ο Γουαϊνστάιν είχε ιστορικό επιθέσεων σε γυναίκες, επειδή ήταν πολύ σημαντικός, πολύ ισχυρός και έβγαζε πάρα πολλά χρήματα», αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα. 

Η Όρμοντ είχε μιλήσει και στο παρελθόν για το γεγονός ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης στο περιοδικό «Variety», αλλά  είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Κατέθεσε τη μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας στο Μανχάταν βάσει του νόμου για τους ενήλικες επιζώντες, ο οποίος ψηφίστηκε πέρυσι, για να επιτρέψει σε όσους καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση να υποβάλουν μηνύσεις μετά τις προβλεπόμενες ημερομηνίες. 

Ο δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του από την Τζούλια Όρμοντ και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του.


 

Πηγή: skai.gr