Γερμανία: To Πότσνταμ θέλει να δεχθεί 5 προσφυγόπουλα από τα ελληνικά νησιά

Γερμανία: To Πότσνταμ θέλει να δεχθεί 5 προσφυγόπουλα από τα ελληνικά νησιά

Πέντε προσφυγόπουλα είναι έτοιμο να υποδεχθεί το Πότσνταμ στέλνοντας μήνυμα προς άλλες γερμανικές πόλεις. 

Λόγω της ακραίας κατάστασης στα προσφυγικά κέντρα των ελληνικών νησιών, η δημοτική αρχή του Πότσνταμ θέλει να προσφέρει βοήθεια, υποδεχόμενο πέντε ασυνόδευτα παιδιά και ενθαρρύνοντας έτσι με την κίνηση αυτή κι άλλες πόλεις να το πράξουν, αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική εφημερίδα Potsdamer Nachrichten. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δήμαρχος Πότσνταμ Μ. Σούμπερτ ανέφερε: «Η ανθρωπιστική καταστροφή, που λαμβάνει χώρα στα ελληνικά νησιά, είναι ένδειξη αδυναμίας για την Ευρώπη. Όμως δεν χρειαζόμαστε δηλώσεις αλλά αποφασιστική, κοινή δράση».

Για το λόγο αυτό η εφημερίδα σημειώνει ότι «η πρωτεύουσα του κρατιδίου πρότεινε στην τοπική κυβέρνηση να υποδεχθεί αρχικά πέντε ασυνόδευτους ανηλίκους από ένα εκ των προσφυγικών κέντρων». Το Πότσνταμ μάλιστα, γράφει η Potsdamer Nachrichten, «ζητά από άλλες 33 πόλεις της συμμαχίας ‘Πόλεις Ασφαλή Λιμάνια‘ να εξετάσουν το ίδιο ενδεχόμενο». Κι όπως δηλώνει ο Μ. Σούμπερτ: ««Θέλουμε να αποτελέσουμε ένα καλό παράδειγμα και να προσφέρουμε συγκεκριμένη βοήθεια όπου είναι δυνατόν».
 

Πηγή: Deutsche Welle - Δήμητρα Κυρανούδη