Κλείσιμο

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Φούσκωσαν ποτάμια-πλημμύρισαν δρόμοι

Η χώρα δοκιμάζεται ξανά από την κακοκαιρία. Η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Θεσσαλία

Στο χωριό Φυλακτή στη λίμνη Πλαστήρα ο Μέγας ποταμός είναι έτοιμος να υπερχειλίσει και να ξεχυθεί στον δρόμο με την αστυνομία να προετοιμάζεται να τον κλείσει, ενώ οι ποταμοί σε όλη την περιφέρεια έχουν αρχίσει και «φουσκώνουν».

Είχαν επίση σημειωθεί πτώσεις βράχων σε σημεία του οδικού δικτύου στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση

Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην ΑΧΑΪΑ και την Αιτωλοακαρνανία, με 30 απεγκλωβισμούς ανθρωπων

Στην Αχαΐα τα εντονότερα προβλήματα, εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και στον Αλισσό

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ηλεία, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση.

Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς. Νωρίτερα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «απομακρύνθηκαν προληπτικώς περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία».

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.

Ήπειρος

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στην Ήπειρο . Ο Αχέροντας φούσκωσε και τα ορμητικά νερά άρχισαν να απειλούν περιουσίε. Σε πολλά σημεία ο ποταμός έχει προκαλέσει πλημμύρες, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να είναι στα καταστήματα στην γέφυρα της Γλυκής στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Αθήνα

Τέλος, τεράστια κύματα είναι τα κύματα που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ στον Φλοίσβο, ενδεικτικά των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Πηγή: skai.gr