Κλείσιμο

Στο ΕΛΚΕΘΕ ο Δ. Σιούφας

Επίσημη επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), στην Ανάβυσσο, έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά, και είχε επαφές με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Κέντρου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών \"βρίσκεται στην πρωτοπορία της Έρευνας και της Τεχνολογίας στην πατρίδα μας και μας κάνει υπερήφανους για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα και για τα προγραμματικά σχέδια που έχει για όλο το επόμενο διάστημα\".

Ο υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει να στηρίζει τις δραστηριότητες και του ΕΛΚΕΘΕ και στα σχέδιά της είναι να αποκτήσει το Κέντρο ένα σύγχρονο ερευνητικό σκάφος στη θέση του σκάφους \"Αιγαίο\" καθώς επίσης να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές και τα ινστιτούτα που λειτουργούν στο Κέντρο.

Στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης είναι και η δημιουργία Θαλασσόκοσμου και στην Αθήνα, ανάλογου με εκείνους που λειτουργούν στη Ρόδο και την Κρήτη, όπου θα παρουσιάζεται η θαλάσσια ζωή της περιοχής της Μεσογείου.
Πηγή: skai.gr