Πόσο θα μας στοιχίσουν τα F-16 . Οι δόσεις για τα 1,2 δισ. της αναβάθμισης

Το ΦΕΚ αναλυτικά 

Στα 1,232 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα διατεθεί για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, σύμφωνα με το ΦΕΚ της απόφασης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής, τα χρήματα θα κατατεθούν σε τρεις δόσεις των 180 εκατ. ευρώ τα έτη 2018 - 2019 -2020, ενώ η καταβολή για το 2021 να ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ, το 2022 σε 220 εκατ. ευρώ ενώ για την εξαετία 2023 – 2028 οι καταβολές προβλέπεται να φτάσουν τα 272,35 εκατ. ευρώ.

ΝΔ: «Εξωθεσμική η διαδικασία του ΥΠΕΘΑ»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τη διαδικασία προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων κατηγορώντας τους πως κινούνται εξωθεσμικά και αγνοούν τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ όπως λέει, γνωρίζουν πολύ καλά ότι απαιτείται θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, τονίζει πως «από σημερινά δημοσιεύματα, ενημερωνόμαστε για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας», προσθέτοντας πως σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που θα εκταμιεύονται ανά έτος μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή ήταν θετική στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16, τηρώντας, όμως, τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και διασφαλίζοντας την πλήρη ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων» διευκρινίζει ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr