Μέτωπο αστυνομίας - πανεπιστημιακών

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας πανεπιστημιακών έχει προκαλέσει ανακοίνωση της Αστυνομίας στην οποία γίνεται λόγος για μετακίνηση ταραξιών σε λεωφορεία με φοιτητές από την περιφέρεια για το συλλαλητήριο, με ευθύνη της ΠΟΣΔΕΠ και του προέδρου της, Λάζαρου Απέκη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, τόσο ο κ. Απέκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Γ. Μαϊστρος υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση "έχασε την ψυχραιμία της" και χαρακτήρισαν "πρωτοφανή ενέργεια" το προαναφερόμενο έγγραφο.

Υποστήριξαν, ακόμη, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με αθέμιτα μέσα να καταστείλει το πανεπιστημιακό κίνημα που αντιστέκεται στην επιθετική πολιτική της.

Στο θέμα παρενέβη και η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ. Το μέλος της Δημήτρης Σαραφιανός χαρακτήρισε "προκλητική" την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία, όπως είπε, "παραβιάζει συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και έκφραση".

Έντονα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου, έκανε λόγο για "κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής που επιβάλλει ο κ. Πολύδωρας", ενώ αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ τόνισε ότι "συνιστά ευθεία παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, όπως είναι η ελευθερία του συνέρχεσθαι και η ελευθερία της έκφρασης".

"Το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε ο κ. Ευθυμίου, περιμένει από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για να παραμείνουν ανοικτά τα πανεπιστήμια".

"Επικίνδυνη στοχοποίηση".
"Νομίζουμε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι υπηρεσίες του κάπου πρέπει να σταματήσουν. Ξεκίνησαν με την στοχοποίηση του Συνασπισμού. Προχωρούν στη στοχοποίηση σήμερα της ΠΟΣΔΕΠ", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε:

"Και αυτό είναι επικίνδυνο, διότι η στοχοποίηση προσώπων επαναλαμβάνεται από ακροδεξιά παπαγαλάκια και τα έντυπά τους. Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται να αλλάξουν στάση και να ανακαλέσουν και τις σημερινές ανακοινώσεις που έκαναν σε βάρος της ΠΟΣΔΕΠ και του Προέδρου της".
Πηγή: skai.gr