Ξεκίνησε η απολογία Λυκουρέζου στον ανακριτή

ΑΠΕ
Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, η απολογία του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που μετήχθη στο εφετείο υπό τη συνοδεία αστυνομικών, καθώς μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης.

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ.Λυκουρέζου Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντάς ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο Θεόδωρο Παναγόπουλο, εισήλθε στο γραφείο του ανακριτή, κρατώντας φάκελο με το υπόμνημά του, ενώ συγγενικά του πρόσωπα τον περίμεναν.

Τα παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο και η κόρη του Μαρία Ελένη ήταν στο πλευρό του ενώ λίγο αργότερα μετήχθη και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Λυκουρέζου.

Μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν για το αν θα κρατηθούν προσωρινά η αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου