Καθαρά τα όπλα της δολοφονίας του αρχιφύλακα Δομοκού – τρία τα σενάρια της ΕΛΑΣ

Με καμία προηγούμενη εγκληματική ενέργεια δεν συνδέονται τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία-εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση.

Οι δράστες γάζωσαν το θύμα με 43 σφαίρες, με τα περισσότερα τραύματα να εντοπίζονται στο κεφάλι και το στήθος. Τριάντα βολίδες προήλθαν από τυφέκιο καλάσνικοφ και 13 από εννιάρι πιστόλι.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως πρόκειται για προμελετημένη ενέδρα, καθώς οι δράστες πλησίασαν το θύμα μόλις βγήκε από το σπίτι του, στον οικισμό Κουβέλα Στυλίδας, και άνοιξαν πυρ μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του.

Το θύμα δέχθηκε την επίθεση από πίσω, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως είδαν σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο του εγκλήματος.

Το έως τώρα ανθρωποκυνηγητό έχει αποδειχτεί άκαρπο, ενώ τα οδοφράγματα που στήθηκαν σε διάφορους δρόμους της περιοχής δεν απέφεραν αποτέλεσμα.

Με αυτά τα δεδομένα, τρία είναι τα σενάρια που μελετούν Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την επίθεση.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είτε πρόκειται για τρομοκράτες, είτε για σύμπραξη ποινικών-τρομοκρατών, είτε για ξεκαθάρισμα προσωπικών διάφορων, που μπορεί να συνδέονται με το επάγγελμα του θύματος.
Πηγή: skai.gr