Ιωάννης Αγγελής: Mε ανύπαρκτα στοιχεία ενέπλεξαν τον Πικραμμένο στην υπόθεση Novartis

Ιωάννης Αγγελής: Mε ανύπαρκτα στοιχεία ενέπλεξαν τον Πικραμμένο στην υπόθεση Novartis

Νέες διαστάσεις προσδίδει στην υπόθεση Νοβάρτις και τους χειρισμούς για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, η κατάθεση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή. 

Αίσθηση προκαλούν όσα περιγράφει ο ίδιος και δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αναφορικά με τη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, με την επίκληση βιντεο από την εισαγγελά Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το οποίο -κατά τον ίδιο- ήταν ανύπαρκτο. 

“Μου είπε (σ.σ. η Ε. Τουλουπάκη): Έχουμε ένα βίντεο όπου ο Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στον κ. Πικραμμένο. 

 

Την ρώτησα αν το έχει στείλει στις εγκληματολογικές υπηρεσίες για απομαγνητοφώνηση. Μου είπε ότι δεν το έχει στείλει. Της έδωσα παραγγελία να το στείλει αύριο το πρωί, αλλά πριν να μου το φέρει να το δω. Την επόμενη μέρα μου είπε "Συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βιντεο για τον Πικραμμένο". 

Τη ρώτησα γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία υπόπτων προς τη Βουλή και εκείνη ουδεμία απάντηση μου έδωσε”, αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ιωάννης Αγγελής.

Αυτή η καταγγελία και όλες οι υπόλοιπες περί προχειρότητας, προειλημμένων αποφάσεων, απειλών προς τους επιθεωρητές και Fast track διαδικασίες χωρίς δικονομικούς κανόνες, με τον περιβόητο "Ρασπούτιν" στη μέση, έχει βάλει στο μικροσκόπιο η ΝΔ, για να αποφασίσει το αδίκημα βάσει του οποίου θα ζητά Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Ιωάννης Αγγελής είναι καταπέλτης σε ότι αφορά το ρόλο του  "Ρασπούτιν", τη σχέση του ίδιου με την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους χειρισμούς της ίδιας στην υπόθεση Novartis. 

«Η κ. Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο "Ρασπούτιν" είναι μέλος της κυβέρνησης και ότι το ένα του πόδι πατάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ. Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία. Πίσω από αυτούς υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα χειρισμού της υπόθεσης. Όταν ρωτούσα την κ. Τουλουπάκη ποιος είναι ο στόχος της σε αυτή την υπόθεση μου έλεγε "θα ασκήσουμε διώξεις, θα στείλουμε την υπόθεση στον ανακριτική και αυτός θα βρει την άκρη...», δηλώνει.

Με πληροφορίες: Πρώτο Θέμα 


 

TAGS: Novartis