Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τις γιορτές με παζάρια φιλανθρωπίας και ελπίδας

Φιλανθρωπικά σωματεία διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη παζάρια, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αρωγή ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, αίθουσες τέχνης κάνουν τις δικές τους προτάσεις για την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων.

Ο Σύλλογος φίλων - εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του από 18 έως 20 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα "Ιφιγένεια". Όλα τα είδη του παζαριού είναι φτιαγμένα στα εργαστήρια του Συλλόγου από τα παιδιά του Φοίνικα, των δυτικών συνοικιών, των Δικαστικών φυλακών Θεσσαλονίκης (ανηλίκων) και του Νεανικού κέντρου δημιουργικής απασχόλησης νέων εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας, "Το στέκι".

Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τους μοναχικούς και άστεγους συνανθρώπους μας θα παραθέσει και φέτος, ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Το γεύμα θα παρατεθεί στην αίθουσα του ενοριακού συσσιτίου του ιερού ναού Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, από τις 12.30 έως τις 2.30 μ.μ.

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (Βασ. Όλγας 68) μαζί με την Ένωση Ελλήνων Δημιουργών χειροτεχνικών μικροαντικειμένων συνδιοργανώνουν χριστουγεννιάτικη εορταγορά (bazaar) στους χώρους του μουσείου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εορταγοράς, που ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου (10.30 π.μ.- 9.30 μ.μ. καθημερινά), οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν εκδόσεις του μουσείου σε τιμές προσφοράς, αντικείμενα του πωλητηρίου του, χειροτεχνικά μικροαντικείμενα, χρηστικά και διακοσμητικά Ελλήνων δημιουργών, όπως κοσμήματα, μεταξωτά, κεραμικά, κεριά, γούρια, και πολλές άλλες δημιουργίες.
Η εορταγορά θα πλαισιωθεί με παράλληλες εκδηλώσεις, με την υποστήριξη και επιμέλεια της Μη Κερδοσκοπικής - Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) "Η Ελλάδα σε τροχιά".

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του παραρτήματος, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Χριστουγεννιάτικη συναυλία, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 21.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Τη συναυλία θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς με έργα των επετειακών συνθετών για το έτος 2009 , Η. Purcell , G. Haendel , J. Haydn , F. Mendelssohn. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Ε Λ Ε Π Α Π. Επιπλέον, ο Σύλλογος Φίλες της ΕΛΕΠΑΠ, διοργανώνει το καθιερωμένο του παζάρι 19 και 20 Δεκεμβρίου στην ΧΑΝΘ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης).

"Φτερά και Πούπουλα" λέγεται το παζάρι που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγεμα, στο πατάρι του Καφέ Ελίτ, Πλατεία Ναυαρίνου 14, για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών μέσω της ΜΚΟ "Θεόφιλος".
Οι εθελόντριες άδειασαν τις ντουλάπες τους και πουλούν από ένα έως 30 ευρώ, λέοπαρ μπαλαρίνες, κασμιρένια πουλόβερ, μάλλινα παλτό, καστόρινες μπότες, μεταξωτά φορέματα, ροζ, μαύρα, κόκκινα, γκρι, μωβ, ριγέ, καρώ, πουά, κασκόλ, φούστες, ζώνες, πουκάμισα, τσάντες,βιβλία, dvd, cd, πολύχρωμα διακοσμητικά και παιδικά ρούχα σε καλή κατάσταση.

Στις 19 Δεκεμβρίου η "ΚΑΛΛΙΣΤΩ", σε συνεργασία με το Α' Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, από τις 11 το πρωί μέχρι το απόγευμα στις 6, στον πεζόδρομο της Ικτίνου. Μάσκες, χειροτεχνίες, σφραγίδες και πολλά άλλα παιχνίδια και εκπλήξεις περιμένουν τα παιδί, ενώ τα "Παιδιά εν Δράσει" θα συμμετέχουν με ξυλοπόδαρους και κλόουν.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο σύλλογο "Στοργή" διοργανώνει στις 20 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, το επαρχείο Λαγκαδά, στο κτίριο του επαρχείου.
Παλαιά αντικείμενα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν, αν επιθυμούν, οι επισκέπτες στο 5ο Παζάρι του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Πηγή: skai.gr