Έρευνα σε βάθος από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση Φλώρου

Στην Αθήνα και στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταφέρεται η έρευνα για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου που τον οδήγησαν για λίγες ημέρες εκτός φυλακής, καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να διενεργηθεί στο εξής η έρευνα από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η έρευνα για διαπίστωση ποινικών αδικημάτων και αποκάλυψης έκνομων ενεργειών που ενδεχομένως καθόρισαν τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας Φλώρου είχε ξεκινήσει από την Εισαγγελία της Χαλκίδας και τον προϊστάμενό της Δημ. Προκοπίου προκειμένου να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα όπως πλαστογραφία, ψευδείς βεβαιώσεις ακόμα και δωροδοκία.  

Η ανάθεση της έρευνας στην Εισαγγελία Διαφθοράς έγινε μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις γιατρών του Ευαγγελισμού που δήλωσαν ότι δεν υπέγραψαν ιατρικές βεβαιώσεις και οι υπογραφές τους ήταν πλαστογραφημένες και βεβαίως μετά τις εξελίξεις που οδήγησαν στον Αριστείδη Φλώρο ξανά στη φυλακή.

Με την ανατροπή του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί μετά την έφεση που ασκήθηκε με εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ.Βουρλιώτη ο Αριστείδης Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε και πάλι στον Κορυδαλλό.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε στην παραγγελία του χαρακτηρίσει "αόριστη και μη πειστική" την πιστοποίηση της αναπηρίας Φλώρου και είχε ζητήσει την επανεξέταση της υπόθεσης, όπως και έγινε, σε χρόνο ρεκόρ με αποτέλεσμα το σχετικό βούλευμα να εκδοθεί μεσάνυχτα Παρασκευής, δρομολογώντας την επιστροφή Φλώρου στη φυλακή.

Στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Λάμπρος Σουλαδάκης, η εισήγηση του οποίου και έγινε δεκτή ανατρέποντας την αποφυλάκιση Φλώρου και ανοίγοντας το δρόμο για διερεύνηση σε βάθος για το πώς και τί έγινε σχετικά με την πιστοποίηση της αναπηρίας Φλώρου που βγήκε από τη φυλακή 36 μήνες μετά τον εγκλεισμό του αν και εξέτιε ποινή 21 χρόνια κάθειρξης και είχε καταδικαστεί επίσης σε άλλα 13 ως ηθικός αυτουργός, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε εντολή, για τη δολοφονία δικηγόρου που υπήρξε αντίδικός του. 

Στην αποκάλυψη πως ουδέποτε έχει συναντήσει ως ασθενή τον Αριστείδη Φλώρο και ουδέποτε υπέγραψε γνωμάτευση γι' αυτόν, προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Τάσο Τέλλογλου, η πνευμονολόγος, με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία πλεον εργάζεται στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως και δεύτερος γιατρός δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και πως η υπογραφή του στα έγγραφα είναι πλαστή. Πρόκειται για τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση.

Μετά τις αποκαλύψεις περί πλαστογραφημένων γνωματεύσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι αναμένει τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου, προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου