Επίθεση αναρχικών σε τράπεζες και στο υπ. Εξωτερικών

Ομάδα 20 αναρχικών, που ξεκίνησαν από την πλατεία των Εξαρχείων 20 λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, επετέθησαν με βόμβες μολότωφ σε δύο τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας και σε γραφεία παραρτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ομάδα των αναρχικών ξεκίνησε από την πλατεία Εξαρχείων και λίγο αργότερα διασπάστηκε σε δύο μικρότερες ομάδες. Η πρώτη απ` αυτές έριξε δύο βόμβες μολότωφ στην Αγροτική Τράπεζα που είναι κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και αρχικά να υπάρξει κίνδυνος για την παρακείμενη Γενική Κλινική Αθηνών. Ευτυχώς όμως η παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά περιορίστηκε στο χώρο της Τράπεζας προξενώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Λίγα λεπτά αργότερα οι ίδιοι δράστες πέταξαν μολότωφ στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και σε μικρή απόσταση από την Αγροτική Τράπεζα. Και στην περίπτωση αυτή προκλήθηκε φωτιά αλλά κατασβέστηκε έγκαιρα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν ήτανε ιδιαίτερα σημαντικές.
Λίγο αργότερα η άλλη ομάδα των αναρχικών που εκινείτο από την αντίθετη κατεύθυνση έφθασε σε παράρτημα γραφείων του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ισότητας και έριξε στο εσωτερικό των γραφείων τρεις βόμβες μολότωφ. Και στη περίπτωση αυτή προκλήθηκε φωτιά χωρίς όμως ιδιαίτερα σημαντικές υλικές ζημιές.
Ευτυχώς και στην τρεις εμπρηστικές επιθέσεις δεν υπήρχαν στους παρακείμενους δρόμους πολίτες και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι νεαροί αναρχικοί μετά τις τρεις επιθέσεις, που πραγματοποίησαν αργά το βράδυ, επέστρεψαν τρέχοντας στην πλατεία Εξαρχείων και κρύφτηκαν στους γύρω δρόμους και έτσι από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στο μεταξύ κινητοποιηθεί δεν επετεύχθη να γίνουν προσαγωγές. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους ήταν εμφανής η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.
Πηγή: skai.gr