Εικόνες από το παρελθόν αντίκρισαν σήμερα, περαστικοί και οδηγοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αλλά και στο στο Σύνταγμα τοποθετήθηκε - στη διάρκεια ειδικής εορταστικής εκδήλωσης προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου - το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι).

Ο ρυθμιστής τροχονόμος της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης δέχθηκε εθιμοτυπικά δώρα από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη, ενώ η μπάντα της Αστυνομίας πλαισίωσε την εκδήλωση ψάλλοντας τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα την τροχονόμο του Συντάγματος, αλλά και άλλους εργαζόμενους του Σώματος επισκέφθηκε τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προσφέροντας τα καθιερωμένα δώρα επίσης.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των τροχονόμων, ανδρών και γυναικών, για την πολύτιμη καθημερινή προσφορά τους, τόσο στους οδηγούς οχημάτων όσο και στους πεζούς, αποσκοπώντας στην ασφάλεια, αλλά και τη διευκόλυνση τους κατά τις μετακινήσεις τους".

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων φορέων.