Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γυρνούν οι αγρότες μετά τη μάχη με τα ΜΑΤ

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθης έχουν επιστρέψει οι περίπου 1.200 αγρότες από την Κρήτη που έχουν «αποβιβαστεί» στην Αθήνα, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να κινηθούν και προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, είχαν προσπαθήσει να βαδίσουν έως τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, όμως ανακόπηκαν από την Αστυνομία στην οδό Πειραιώς.

Το πρωί, οι αγρότες συγκρούστηκαν βίαια με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιτέθηκαν με μαγκούρες και ξύλα σε κλούβες της Αστυνομίας, η οποία περιφρουρούσε το υπουργείο. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι αγρότες ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, όμως το αίτημά τους τελικά δεν έγινε δεκτό λόγω των επεισοδίων.

«Οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Άλλο όμως ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν», διαμήνυσε ο κ. Αποστόλου σε γραπτή δήλωσή του.

Τεταμένο κλίμα επικράτησε νωρίτερα και στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα του ΠΑΜΕ προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο του στρατοπέδου «Παύλου Μελά», που παραδόθηκε στους κατοίκους της πόλης από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Πηγή: skai.gr