Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τα χημικά κατά των συνταξιούχων - Επικοινωνία με Τόσκα

Τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η στάση των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση χημικών απέναντι στους συνταξιούχους ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε «να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

Σημειώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων, το μεσημέρι, σημειώθηκε ένταση. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε «διαρκή αστυνομική αυθαιρεσία με στήριξη σε ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ» με αφορμή αναφορές για εξευτελισμό ανηλίκων προσφύγων – μεταναστών. Στην ανακοίνωση η Κουμουνδούρου ζητεί «ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας» και την άμεση απομάκρυνση και τιμωρία όσων αστυνομικών είναι υπαίτιοι για την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr