Κλείσιμο

Βαριές ποινικές διώξεις κατά του Ξηρού και ακόμα τριών ατόμων

Ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης μέχρι στιγμής τρομοκρατικής οργάνωσης, διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία αλλά και παραβίαση περιοριστικών όρων, που αφορά την απόδρασή του στις 6 Ιανουαρίου του 2014 ασκήθηκε σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο καταδικασθείς για την τρομοκρατική δράση της «17 Νοέμβρη» θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο Δευτέρα, στις 13:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο Ξηρός δε θα απολογηθεί κατ΄ουσίαν αλλά θα επιμείνει σε όσα δήλωσε στην εισαγγελία:

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρεώσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν το λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθείτε στο λαό και την ιστορία».

Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατά τριών αγνώστων για υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξηρός και συνεργοί του ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τις Φυλακές Κορυδαλλού. Στην επίθεση, κατά την ΕΛ.ΑΣ, θα χρησιμοποιούνταν εκρηκτικά και όπλα.

Όλες οι φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ από τα ευρήματα στο σπίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο ΕΔΩ.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός - skai.gr