Γεωργιάδης σε φαρμακοποιούς: Εχει περάσει η εποχή που ενας κλάδος μπορούσε να εκβιάζει

Αυστηρή προειδοποίηση στους φαρμακοποιούς που συνεχίζουν την απεργία τους απηύθυνε – μέσω του ΣΚΑΪ - ο Υπουργός Υγείας. «Εχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που ενας κλάδος μπορούσε να εκβιάζει την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό απο την Κυβέρνηση. Εκτός των άλλων απειλείται η Δημόσια Υγεία», δήλωσε στον σταθμό μας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία έχουν ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο χωρίς καμία αλλαγή καθώς στις συναντήσεις που είχε χθες με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν άκουσε κάποιες σοβαρές ενστάσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε ότι οι αλλαγές που προωθούνται στα φαρμακεία δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Συμπλήρωσε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν φαρμακεία στα σούπερ μάρκετ και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο την Κυριακή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οποιοσδήποτε βουλευτής ψηφίσει ενάντια του λαού, όχι μόνο των φαρμακείων, θα έχει να κάνει με 11.000 φαρμακοποιούς και σημείωσε ότι στη μέση βρίσκονται τα μεγάλα συμφέροντα. 

Σήμερα στις 11 το πρωί, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ