Κοινή επιστολή των κοινωνικών εταίρων σε Μαξίμου, πολιτικά κόμματα και ΕΕ

Κοινή επιστολή, την οποία συνυπογράφουν ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, απέστειλαν σήμερα, Παρασκευή, στον πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κοινωνικοί εταίροι μετά την μερική συμφωνία τους για τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα.

Υπήρξε συμφωνία στη διατήρηση του κατώτατου μισθού, των δώρων και της μετενέργειας, με βάσει τα προβλεοπόμενα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Ωστόσο, παραμένει το χάσμα στο τριετές πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων, καθώς και στη μη εφαρμογή της αύξησης που προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την οποία προτείνουν οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι πρόκειται να ξεκινήσει διάλογος για τα ζητήματα του μη μισθολογικού κόστους και της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας μεταξύ της κυβέρνησης των εργοδοτών και των εργατικών φορέων.

Βρείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Οι κοινωνικοί εταίροι στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα, τόνισε στο ΣΚΑΪ Τώρα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και σημείωσε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται από το εργατικό κόστος. Αντίθετα οι χαμηλοί μισθοί επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα. Όπως είπε, από τους μισθούς εξαρτάται ο τζίρος και από αυτό το κέρδος και τελικά οι φόροι.


Δεν είναι δυνατόν η δανειακή σύμβαση να σχετίζεται με τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν ευθύνεται για τα δημοσιονομικά χάλια της χώρας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Πηγή: skai.gr