Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη Σαμοθράκη

Πιστώσεις ύψους 300.000 ευρώ εξασφαλίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από την θεομηνία της προηγούμενης Κυριακής στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης. Συγκεκριμένα 200.000 ευρώ θα διατεθούν για αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου και 100.000 ευρώ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία.
Εξ άλλου, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Έβρου με 3 μηχανήματα βρίσκεται στο νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Παράλληλα, παραδόθηκε από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης στον Δήμο Σαμοθράκης το ειδικό όχημα πολλαπλών χρήσεων, που αγοράσθηκε με πόρους του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό. Το πολυμηχάνημα μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χορηγήθηκε μέχρι σήμερα στο Δήμο Σαμοθράκης, καθιστούν αυτοδύναμη την Μονάδα Πολιτικής Προστασίας, που δημιουργήθηκε στο νησί με εντολή του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και έχει ως στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr