Το ακριβότερο πούρο στον κόσμο κοστίζει 440 δολάρια

Είναι το ακριβότερο πούρο στον κόσμο -κοστίζει 440 δολάρια το ένα και διατίθεται μόνο σε κουτιά των 40- αλλά είναι και το καλύτερο; Κανείς δεν ξέρει, γιατί κανείς δεν έχει καπνίσει έστω κι ένα μέχρι τώρα.
Το Cohiba «Behike» -το οποίο πήρε το όνομά του από τον αρχηγό μιας τοπικής φυλής που ζούσε στην Κούβα- παρουσιάστηκε σήμερα στη Μαδρίτη από την εταιρία Atladis, τη μοναδική εταιρία που εισάγει κουβανέζικα πούρα στην Ισπανία. Το «Behike» διατίθεται μόνο σε συσκευασία ειδικού υγραντήρα, ο οποίος περιέχει 40 πούρα και κοστίζει 18.860 δολάρια. Το εν λόγω πούρο της εταιρίας Cohiba είναι τόσο ακριβό που κανείς δεν έχει ανάψει ένα μέχρι τώρα, αν και το χαρμάνι του δοκιμάστηκε από μια ομάδα ειδικών του καπνού, πριν ξεκινήσει η χειροποίητη παραγωγή του, σύμφωνα με τη Νόρμα Φερνάντεζ, την «torcedora» ("αυτή που τυλίγει πούρα") από το εργοστάσιο «El Laguito» στην Αβάνα της Κούβας.
Σύμφωνα με την εταιρία, όταν λένε χειροποίητο, το εννοούν, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μόνο τα δύο χέρια της Νόρμα που συμμετείχαν στην παραγωγή, δηλαδή το τύλιγμα των 4.000 πούρων που αποτελούν την περιορισμένη έκδοση των 100 συσκευασιών του «Behike». Όπως αναφέρει η ίδια η Νόρμα, «τυλίγω πούρα εδώ και 39 χρόνια και ακόμα το αγαπώ», ενώ είναι και εκείνη που είχε την τιμή να επιλέξει το χαρμάνι που σχεδιάστηκε για να τιμηθεί η Cohiba, που κλείνει 40 χρόνια ζωής.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr