Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για συντάξεις ταμείων αυτοαπασχολούμενων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή δηλώσεις περί μείωσης των συντάξεων, καλεί τους ασφαλισμένους των ταμείων ΤΕΒΕ και ΤΑΕ «να μην παρασύρονται από παραπλανητικές και άστοχες αναλύσεις, καθώς και επικίνδυνες προσεγγίσεις που δημιουργούν ανασφάλεια και αμφισβήτηση». Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, κύριο μέλημα τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όσο και των άλλων φορέων, θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της τροποιητικής πράξης επικαιροποίησης του Π.Δ. 258/05 και σε καμία περίπτωση η κινδυνολογία.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς υποβάλλει αίτημα στον ΟΑΕΕ, όπως συντάξει και προωθήσει άμεσα για υπογραφή την αναγκαία τροποιητική αυτή πράξη, προκειμένου να μην τροφοδοτείται κλίμα αμφισβήτησης και δυσπιστίας.
Επιπλέον, εκτιμά ότι θα πρέπει η Πολιτεία να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεση ενοποίησης των τριών ταμείων αυτοαπασχολούμενων ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ στον ενιαίο φορεία κοινωνικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ. Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί αναγκαίο να τονίσει ότι η συνεργασία και συμμετοχή των τριτοβάθμιων φορέων στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την μελέτη του ασφαλιστικού δεν αποτελεί επιλογή, αλλά υποχρέωση.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr