Τσακαλώτος: Μικρότερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις η ανακεφαλαιοποίηση

Την εκτίμηση ότι το τελικό πόσο που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις διατύπωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιες πηγές να αναφέρουν ότι έκανε λόγο για 15 με 17 δισεκ. ευρώ.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «μια πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση ξεκλειδώνει την άρση των capital controls». Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών που θα καταδείξουν τα stress tests, που ανακοινώνονται το Σάββατο, θα είναι έως 14 δισ. ευρώ.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, τοποθετεί την έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι μια επιτυχής διαδικασία καθώς, όπως είπε, υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον και τα αναγκαία κεφαλαία.

H συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής στην επιτροπή Οικονομικών, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης