Η Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχει και σε αυτό το Eurogroup

Δείγμα της βαρύτητας που δίνει το ΔΝΤ στην επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – εταίρων αποτελεί η συμμετοχή της γενικής διευθύντριας του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στη σημερινή (Παρασκευή) συνεδρίαση του Eurogroup. Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε πράξει το ίδιο και την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας www.mignatiou.com, η κ. Λαγκάρντ αναχώρησε από την Ουάσιγκτον τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με προορισμό της Βρυξέλλες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα άφησε στο μεταξύ την Πέμπτη ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, τονίζοντας πως «ευελιξία υπάρχει πάντοτε», όμως στην περίπτωση της χώρας μας δεν υπάρχουν ακόμα τα προαπαιτούμενα για να αρχίσει μια τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα.

Η ευελιξία είναι κάτι που μπορεί να «συζητηθεί», αλλά με βάση «συγκεκριμένα στοιχεία [και] προτάσεις για πολιτικές. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Ράις, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Διευκρίνισε πάντως πως το τι θα συμβεί με το ελληνικό πρόγραμμα, με δεδομένες τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, ανήκει ακόμα στο πεδίο της «εικασίας» και τόνισε πως το ακριβές μοντέλο συνεργασίας με την Ελλάδα «πηγαίνοντας προς τα μπροστά» είναι κάτι που «βρίσκεται υπό συζήτηση».

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική κυβέρνηση προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την κυβέρνηση της Ελλάδας να προβούν σε αμοιβαίες παραχωρήσεις.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ