Κλείσιμο

Απάντηση ΥΠΟΙΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: Καλυμμένες οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι τα μέσα του 2015

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι «καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015», ενώ οι όποιες ανάγκες για την περίοδο 2015-16 «θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό» από τα αποτελέσματα των τραπεζικών τεστ αντοχής που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που με αφορμή συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιοδικό Focus και τη έκθεση του ΔΝΤ, κάνει λόγο για νέα «αντικοινωνικά μέτρα», καθώς το δημόσιο χρέος δεν καθίσταται σε «καμία περίπτωση βιώσιμο».

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως «η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού [...] χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας».

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στο περιοδικό Focus, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου, «περιορισμένου» πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, πιθανώς κάτω από 10 δισ. ευρώ, καθώς το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ