Σκορδάς: Ευθύνη του ΥΠΑΑΤ το κόστος παραγωγής - Θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος;

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «έδειξε» ο Αθανάσιος Σκορδάς για το κόστος παραγωγής του γάλακτος, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν. «Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; δεν νομίζω ότι κανείς λεει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του ΥΠΑΑΤ» τόνισε.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με την φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν, Πρέπει η κουβέντα να γίνεται με επιχειρήματα και με στοιχεία, έχουν τοποθετηθεί ευθέως οι επιστήμονες» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας και δεν προσφέρει κάτι στον καταναλωτή για τη χρηστική άξια του προϊόντος.

«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος, και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Έχουμε μόλις 3.500 κτηνοτρόφους σήμερα, δεν θα μείνει ούτε ένας αν δεν αλλάξει τίποτε, είναι δυνατόν με την ακινησία να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που τα 2/3 των αγελαδοτρόφων έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια;» διερωτήθηκε.

«Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών, και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη» τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ