Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος λόγω των γεγονότων της Αιγύπτου

Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα λόγω της έντασης της βίας που σημειώνεται στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην αραβική χώρα η τουριστική περίοδος κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης, τουρίστες που είχαν προγραμματίσει εκεί τις διακοπές τους το φθινόπωρο, προχωρούν σε μαζικές ακυρώσεις και αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει εγκρίνει 15 επιπλέον προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων τα οποία τους επόμενους μήνες επρόκειτο να δέσουν σε λιμάνι της Αιγύπτου.

Εντωμεταξύ, στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα έσοδα από τον τουρισμό είναι αυξημένα κατά 17,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τα 3,3 δισ. ευρώ.

Σε 11 με 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι συνολικές τουριστικές εισπράξεις της χώρας μας, μετά και την προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις ρώσων και τούρκων τουριστών τη φετινή περίοδο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις
τουριστικών φορέων και παραγόντων, τη χώρα μας θα επισκεφθούν φέτος 2 εκατομμύρια ρώσοι και τούρκοι τουρίστες, αριθμός-ρεκόρ, καθώς πριν από τρία χρόνια οι δύο αυτές αγορές διοχέτευαν στη χώρα μας 1 εκατομμύριο επισκέπτες, δηλαδή 50% λιγότερο από φέτος.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή - Στάθης Κουσουνής