Ισπανία: Ομόφωνη στήριξη του προϋπολογισμού από τις περιφέρειες

Την ομόφωνη στήριξή τους στις προτάσεις της ισπανικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό έδωσαν την Τρίτη οι περιφέρειες όπως ανακοίνωσε ο Μαριάνο Ραχόι.

«Φτάσαμε σε γενικά σημεία συμφωνίας, σήμερα η Ισπανία δίνει ένα καλό μήνυμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισπανός πρωθυπουργός.

Η σύσκεψη των προέδρων των περιφερειών κατέληξε σε συμφωνία για τη μείωση του ελλείμματος, ωστόσο καταγράφηκε ασυμφωνία όσον αφορά την κατανομή των βαρών για τη μείωσή του μεταξύ των περιφερειών και της κεντρικής κυβέρνησης, και το θέμα θα εξεταστεί περαιτέρω.

Kατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρο Μας δεν έκανε καμία αναφορά για ανεξαρτησία της περιφέρειάς του, ενώ άλλοι επικεφαλής περιφερειών απηύθυναν έκκληση για ενότητα της χώρας, με τον Μας να μην απαντά.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Reuters επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες η Μαδρίτη εκδήλωσε ήδη τη διάθεσή της για ενεργοποίηση του Ευρωπαικού Μηχανισμού έτσι ώστε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά χρέους της Ισπανίας. Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι όροι δεν θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί για την Ισπανία καθώς μέχρι σήμερα ικανοποίησε πλήρως όλες τις απαιτήσεις των Βρυξελλών.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας