Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να κάνει περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι διατεθειμένη να κάνει περισσότερα, αν χρειαστεί, για να υποστηρίξει την ευρωζώνη και της τράπεζες, είπε ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, κάτω του 0,75%, λέγοντας πως η τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει «ό,τι χρειαστεί εντός των ορίων της εντολής που έχει πάρει για διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη».

Ο κ. Ντράγκι δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, είπε πάντως, ότι αν ληφθούν επιπλέον μέτρα δε θα πρέπει να δημιουργούν ανισορροπίες στον ισολογισμό της.

Σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα κρατήσει ανοιχτές τις γραμμές ρευστότητας προς όλες τις φερέγγυες τράπεζες και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα, έχει την πλήρη ικανότητα να δρα σταθερά και έγκαιρα.

Αναφερόμενος στους ηγέτες της ευρωζώνης, του κάλεσε να μην δημιουργούν θέματα μετά από τη λήψη αποφάσεων, στις οποίες οι ίδιοι συναίνεσαν. Είπε μάλιστα, ότι ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αξιοπιστία «όταν από τη στιγμή που οι ηγέτες που συμμετέχουν σε αυτό δεν προβαίνουν μετά σε δηλώσεις αντιφατικές με τα συμπεράσματά του».

Είπε μάλιστα ότι ο σκεπτικισμός είναι αδικαιολόγητος και όλοι οι συμμετέχοντες (στη Σύνοδο Κορυφής) γνωρίζουν την αξία του χρόνου.
Πηγή: skai.gr