Κλείσιμο

Οι Γαλλίδες δίνουν νέα πνοή σε ένα vintage trend

Οι Γαλλίδες είναι γνωστές για την effortless κομψότητά τους και τις θαυμάζουμε για τη φυσικότητα που χαρίζουν σε οποιαδήποτε τάση, καινούργια ή όχι. Έχουν την ικανότητα να αναβιώνουν παλιότερες τάσεις και να τις υιοθετούν σαν να μην έφυγαν ποτέ από τις ντουλάπες μας.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως κάτι που δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να φορέσεις, το βλέπεις πάνω τους και αναρωτιέσαι πώς γίνεται να μην έχεις ήδη ένα αντίστοιχο κομμάτι στην κατοχή σου.

Ένα τέτοιο love-hate fashion item είναι το κοτλέ
Σε όποια μορφή κι αν το επιλέξεις, έχεις μια πιο vintage διάσταση και συνήθως ο κόσμος της μόδας χωρίζεται σε όσους το αγαπούν και σε όσους όχι. Δύσκολα θα συναντήσεις το ενδιάμεσο γιατί το κοτλέ φέρει κάτι από statement, δεν γίνεται να το φορέσεις «κατά λάθος» όπως θα διάλεγες ένα οποιοδήποτε jean από το ράφι.

Η ιστορία του ως ένδυμα ξεκινάει τον 19ο αιώνα στην Αγγλία αλλά coolness θα αποκτήσει χρόνια αργότερα, στα 70’s. Έκτοτε, πάει κι έρχεται από τις γκαρνταρόμπες αναζητώντας τον τρόπο να γίνει πιο επίκαιρο και πιο σύγχρονο.

Ακριβώς αυτό του προσφέρει το στιλιστικό French touch, που το επεξεργάζεται σε διαφορετικές μορφές αλλά με μια απλότητα που το παίρνει μακριά από την country διάθεση που το περιτριγυρίζει.

Εμπνεύσου ελεύθερα από τα παρακάτω outfits για να αποφασίσεις αν το αδιαμφησβήτητα άνετο κοτλέ αξίζει μια θέση και στην δική σου ντουλάπα.

Ένα cosy jacket

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sézane (@sezane)

Ο συνδυασμός καφέ και λευκού είναι τόσο cosy μάλλον γιατί μας θυμίζει κάτι από τον αγαπημένο μας ζεστό καφέ latte. Τα λευκά είναι μια πολύ ωραία ιδέα για τον χειμώνα και θα αναδείξουν ιδανικά ένα καφέ κοτλέ. Επιπλέον μην ξεχνάς την μαγεία του mix and match. Το κοτλέ συνδυάζεται αρμονικά με τα πλεκτά κι ένα μεταξωτό μαντίλι θα λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δύο.

Αντιμετώπισέ το σαν everyday outfit

Εντάξει, ξέρουμε πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αγαπημένο μας τζιν και δεν θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε για το αντίθετο. Αν όμως αντιμετωπίσεις ένα κοτλέ παντελόνι με την ίδια άνεση που θα αντιμετώπιζες ένα τζιν, θα ξαφνιαστείς από το πόσο πιο εύκολο μπορεί να σου φανεί να το φορέσεις στην καθημερινότητά σου χωρίς πολύ σκέψη. Ένα απλό λευκό t-shirt, ένα πλεκτό ή ακόμη κι ένα φούτερ και είσαι έτοιμη. Μην ξεχάσεις λίγα κοσμήματα και μια ωραία δερμάτινη τσάντα για να συμπληρώσεις το σύνολο.

Μια γήινη χρωματική παλέτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Μια καλή αρχή όταν δεν ξέρεις πώς να φορέσεις ένα ρούχο που σου φαίνεται κάπως ξένο, είναι να επιλέξεις μια χρωματική παλέτα με την οποία να νιώθεις ασφάλεια, όπως τα γήινα και ουδέτερα χρώματα του καφέ, του μπεζ και του γκρι. Ακόμη πιο εύκολο είναι να προτιμήσεις ένα one piece outfit όπως ένα φόρεμα για να μειώσεις ακόμη περισσότερο τους συνδυασμούς που πρέπει να κάνεις.

Ένα σακάκι

Ένα σακάκι σε βγάζει πάντα από την δύσκολη θέση και σου δίνει και την ευκαιρία να πειραματιστείς με περισσότερα χρώματα. Φτιάξε μια μονόχρωμη βάση της αρεσκείας σου και διάλεξε ένα κοτλέ σακάκι σε όποιο χρώμα επιθυμείς, αρκεί να ταιριάζει με τη βάση σου. Αν έχεις διαλέξει μια πολύ απλή βάση, όσο έντονο κι αν είναι το κοτλέ χρώμα που θέλεις να τολμήσεις, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Μια μίνι φούστα

Μια μίνι φούστα τον χειμώνα είναι το ιδανικό ρούχο για να αναδείξεις ένα δερμάτινο ζευγάρι μπότες ή ένα εντυπωσιακό καλσόν. Φέτος που το δερμάτινο σακάκι έχει κάνει ένα δυναμικό comeback, προτίμησέ το για να δώσεις μια σύγχρονη 90’s νότα στο look σου. Αν δεν θέλεις να φορέσεις μπότες, ένα ζευγάρι chunky loafers είναι εξίσου καλή ιδέα.

Ένα κοστούμι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Αυτό ίσως σου φαίνεται πιο τρομακτικό σαν σκέψη αλλά όλα – ειδικά στη μόδα – είναι μια ιδέα. Φρόντισε να βρεις ένα σχέδιο, που από μόνο του να είναι σύγχρονο και fashionable όπως ένα double breasted σακάκι ή μια oversized γραμμή κι άσε το κοτλέ απλά να συμπληρώσει την τελική εικόνα. Όποιο χρώμα κι αν φορέσεις, προτίμησε ένα μονόχρωμο σετ το οποίο μπορείς να φωτίσεις με τις λεπτομέρειες των accessories. Αν πάλι σου αρέσουν οι πειραματισμοί και δεν φοβάσαι τα neon χρώματα, φρόντισε και το υπόλοιπο styling να ακολουθεί την ίδια λογική και φόρεσε ένα ζευγάρι sneakers αντί για μποτάκια.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως να ξεκινήσεις να παραλείπεις κάποια tasks για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη;

3 beauty hacks για να δείχνεις άμεσα πιο ξεκούραστη
 

Πηγή: SAVOIR VILLE
TAGS: μόδα