Στίγμα οικολογικής αφύπνισης

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση των πολιτών στο νέο κάλεσμα του ΣΚΑΪ για αφύπνιση απέναντι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, οπότε και ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτών για τους λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, με την παράλληλη διανομή 50.000 λαμπτήρων σε συνεργασία με τη Philips, η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενη. Ειδικά στο Σύνταγμα, λόγω του συνωστισμού η διανομή των λαμπτήρων γινόταν κατά διαστήματα με εξαιρετική δυσκολία. Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τη διανομή για περίπου μία ώρα, προκειμένου να διαφυλαχθεί

Η πρώτη φάση διανομής των λαμπτήρων έγινε στο Σύνταγμα (αρχή Ερμού), τον Πειραιά (πλατεία Κοραή), το Περιστέρι (πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως) και στο Μαρούσι (σταθμός ΗΣΑΠ).

• • Ανάλογη διανομή έγινε στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αρχαίας Αγοράς) και την Πτολεμαΐδα (κεντρική πλατεία).

Η δεύτερη φάση διανομής των λαμπτήρων θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου σε Αγία Παρασκευή (Αγίου Ιωάννου), Κορυδαλλό (πλατεία Ελευθερίας), Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη), Ηλιούπολη (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Αιγάλεω, Πάτρα (πεζόδρομος Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος) και Αλιβέρι.

Στον  πίνακα που βλέπετε ακριβώς από κάτω μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε την εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχετε με την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων, εισάγοντας πρώτα τον αριθμό των λαμπτήρων που θέλετε να αντικαταστήσετε, τα watt που έχει ο κάθε λαμπτήρας και την ώρα που ανέβετε τον κάθε λαμπτήρα.

 




Δώσε σύνθημα. Μπείτε στο μεγάλο διαγωνισμό του ΣΚΑΪ για το περιβάλλον και κερδίστε δώρα αξίας 100.000 ευρώ. (Αναλυτικά οι
Επιστρατεύστε τη φαντασία σας, βρείτε το δικό σας σύνθημα για το περιβάλλον με πέντε λέξεις και στείλτε το από τις 28 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου μέσω ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση:

Ταχ. Θυρίδα 80728, Πειραιάς Τ.Κ 18510

Η μέσω φαξ στο τηλέφωνο: 210 – 48.00.120

Η μέσω mail στη διεύθυνση
Οι νικητές θα κερδίσουν:

• Ένα υβριδικό αυτοκίνητο  • Ένα επταήμερο ταξίδι για δύο άτομα στη Σρι Λάνκα από την • Ένα Τετραήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο Βόρειο Πόλο στο • Δωροεπιταγή 10.000 ευρώ από •  Δωροεπιταγή 5.000 ευρώ από Α.Β. Βασιλόπουλος.
Πηγή: skai.gr