Θάνος Μικρούτσικος: Τρεις βραδιές αφιερωμένες στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη σε Θέατρο Ολύμπια και Μέγαρο

Τρεις θεματικές μουσικές βραδιές, αφιερωμένες στον Θάνο Μικρούτσικο, παρουσιάζονται, στο Θέατρο Ολύμπια και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών

Τρεις βραδιές γεμάτες Θάνο Μικρούτσικο. Τρεις ξεχωριστές θεματικά βραδιές αφιερωμένες στον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2019 και σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική συνδέοντας άρρηκτα τα τραγούδια του με τις προσωπικές, αλλά και με τις συλλογικές μας στιγμές.

Από τη δεκαετία του ΄70  που εμφανίστηκε στον χώρο της μουσικής, ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε συμφωνικά έργα, όπερα, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και μερικά από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν, ταυτίστηκαν με τις χαρές, τις λύπες, τα οράματα και τις προσδοκίες όλου του κόσμου. Φύσει και θέσει ανήσυχος καλλιτέχνης, θεωρώντας ότι η πρωτοπορία είναι μια συνεχής διαδικασία, ο Θάνος Μικρούτσικος πειραματιζόταν διαρκώς σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους τολμώντας πάντα μια καινούργια προσέγγιση στα τραγούδια του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Πηγή: skai.gr