Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 25ης Μαρτίου λόγω παρέλασης: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Που θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα  - Στις 25 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Μαρτίου

Κλείσιμο

Βερολίνο: Σοβαρές ενδείξεις για ευθύνη του Άσαντ στην επίθεση με χημικά

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη λύπη της για το ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κατάφερε να ψηφίσει την αμερικανική πρόταση να πραγματοποιηθεί από τον ΟΗΕ επιτόπου έρευνα για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης χαρακτήρισε καταδικαστέα τη χρήση χημικών όπλων και τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις φέρει το καθεστώς της Δαμασκού. Η καγκελάριος δεν θέλησε όμως να απαντήσει στην ερώτηση αν η Γερμανία σκοπεύει να συμμετάσχει σε πιθανά στρατιωτικά αντίποινα των δυτικών χωρών ενάντια στη Συρία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει «για λόγους ασφαλείας» τους ελέγχους στα γερμανικά σύνορα, ιδίως στα σύνορα με την Αυστρία.

Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι το υπουργικό συμβούλιο έδωσε παράταση στη συνέχιση των γερμανικών στρατιωτικών αποστολών στο Μάλι και στη Σομαλία. Η μια αποστολή στο Μάλι βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΕΕ και αφορά την εκπαίδευση ντόπιων στρατιωτών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η δεύτερη αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και αφορά την επιτήρηση της συμφωνίας ειρήνης στο βορρά της χώρας στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής του ΟΗΕ. Η αποστολή στη Σομαλία αφορά την καταπολέμηση της πειρατείας.
Πηγή: Πήγη: DW - Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο