Συνελήφθη ο 62χρονος Φρανκ Τζέιμς για την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της επίθεσης του μετρό στο Μπρούκλιν, σύμφωνα με δηλώσεις των αστυνομικών αρχών της Νέας Υόρκης στο Associated Press.

Ο Φρανκ Τζέιμς 62 ετών, τέθηκε υπό κράτηση στο Μανχάταν, είπε ο αξιωματούχος. 

«Συμπολίτες μου Νεοϋορκέζοι, τον πιάσαμε!», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Έρικ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου. «Θα προστατεύουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης και θα συλλαμβάνουμε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να σκορπίσουν τον τρόμο στους Νεοϋορκέζους», συμπλήρωσε.

Ακολουθεί βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του: 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρανκ Τζέιμς, ο οποίος συνελήφθη στη συνοικία Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν, αναγνωρίστηκε από περαστικούς που δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες αξιοποίησε η αστυνομία για να φθάσει στα ίχνη του.

Υπενθυμίζεται πως δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο δράστης της επίθεσης άνοιξε πυρ εντός του συρμού.

  Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 62χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό και πυροβόλησε 10 επιβάτες. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το βαγόνι στο οποίο επικράτησε πανικός.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον φερόμενο δράστη της αιματηρής επίθεσης στο μετρό του Μπρούκλιν, έφερε νωρίτερα στο φως το CBS.

Στα πλάνα που προέρχονται κάμερα κλειστού κυκλώματος, ο 62χρονος ύποπτος αποτυπώνεται να φορά ένα πορτοκαλί ανακλαστικό γιλέκο και καπέλο με σκληρό γείσο, καθώς περνά από τα τουρνικέ του σταθμού του μετρό.

Εν συνεχεία αποτυπώνεται να στέκεται δίπλα σε μια μαύρη αποσκευή με ροδάκια.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα του 62χρονου έδωσε επιπροσθέτως στη δημοσιότητα και η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις στιγμές αμέσως μετά την επίθεση και τους πυροβολισμούς στο μετρό του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, ανέβηκε επίσης νωρίτερα στα social media.

Όπως αποδεικνύεται από την εικόνα, ο δράστης ξεκίνησε την επίθεση μέσα στον συρμό, ο οποίος βρισκόταν εν κινήσει.

Ο δράστης πέταξε καπνογόνο μέσα στο βαγόνι και αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας τουλάχιστον 16 επιβάτες, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο συρμός φτάνει στην πλατφόρμα και ανοίγουν οι πόρτες του βαγονιού. Από μέσα βγαίνουν καπνοί και άνθρωποι έντρομοι. Δευτερόλεπτα μετά, βγαίνουν υποβασταζόμενοι και οι πρώτοι τραυματίες.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο: 

Το χρονικό της επίθεσης

Συναγερμό μετά από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν σήμανε την Τρίτη στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, τουλάχιστον 16 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, ο ύποπτος πέταξε καπνογόνο μέσα στον σταθμό του μετρό και αμέσως μετά έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας πολλούς πολίτες που περίμεναν εκείνη τη στιγμή τον συρμό στην πλατφόρμα. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν ενεργοποιήθηκαν και βρέθηκαν στο σημείο.

Εικόνες μέσα από τον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν δείχνουν ανθρώπους μέσα στα αίματα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, ήταν ντυμένος στα μαύρα, φορούσε πορτοκαλί γιλέκο και κουβαλούσε εργαλειοθήκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σταθμό μετρό στη συμβολή των 4th Avenue and 36th Street Station.

Πηγή: skai.gr