Μπρούκλιν: Nέο βίντεο ντοκουμέντο από τον δράστη πριν την επίθεση στο μετρό

Nέο βίντεο ντοκουμέντο από τον φερόμενο δράστη της αιματηρής επίθεσης στο μετρό του Μπρούκλιν, Φρανκ Τζέιμς, φέρνει στο φως το CBS.

Στα πλάνα που προέρχονται κάμερα κλειστού κυκλώματος, ο 62χρονος ύποπτος αποτυπώνεται να φορά ένα πορτοκαλί ανακλαστικό γιλέκο και καπέλο με σκληρό γείσο, καθώς περνά από τα τουρνικέ του σταθμού του μετρό.

Εν συνεχεία αποτυπώνεται να στέκεται δίπλα σε μια μαύρη αποσκευή με ροδάκια.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα του 62χρονου έδωσε επιπροσθέτως στη δημοσιότητα και η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις στιγμές αμέσως μετά την επίθεση και τους πυροβολισμούς στο μετρό του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, ανέβηκε επίσης νωρίτερα στα social media.

Όπως αποδεικνύεται από την εικόνα, ο δράστης ξεκίνησε την επίθεση μέσα στον συρμό, ο οποίος βρισκόταν εν κινήσει.

Ο δράστης πέταξε καπνογόνο μέσα στο βαγόνι και αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας τουλάχιστον 16 επιβάτες, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο συρμός φτάνει στην πλατφόρμα και ανοίγουν οι πόρτες του βαγονιού. Από μέσα βγαίνουν καπνοί και άνθρωποι έντρομοι. Δευτερόλεπτα μετά, βγαίνουν υποβασταζόμενοι και οι πρώτοι τραυματίες.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο: 

Το χρονικό της επίθεσης

Συναγερμό μετά από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν σήμανε την Τρίτη στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, τουλάχιστον 16 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, ο ύποπτος πέταξε καπνογόνο μέσα στον σταθμό του μετρό και αμέσως μετά έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας πολλούς πολίτες που περίμεναν εκείνη τη στιγμή τον συρμό στην πλατφόρμα. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν ενεργοποιήθηκαν και βρέθηκαν στο σημείο.

Εικόνες μέσα από τον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν δείχνουν ανθρώπους μέσα στα αίματα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, ήταν ντυμένος στα μαύρα, φορούσε πορτοκαλί γιλέκο και κουβαλούσε εργαλειοθήκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σταθμό μετρό στη συμβολή των 4th Avenue and 36th Street Station.

Πηγή: skai.gr