Στη Ζιμπάμπουε ο Μουαμάρ Καντάφι;

Στη Ζιμπάμπουε έχει καταφύγει ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Καντάφι κατέφυγε στη Ζιμπάμπουε, με αεροπλάνο που του παραχώρησε ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Όπως υποστηρίζουν, ο λίβυος δικτάτορας μεταφέρθηκε σε έναν μέγαρο σε προάστιο της πρωτεύουσας Χαράρε, ενώ οι γυναίκες σωματοφύλακες του εθεάθησαν να περιπολούν την περιοχή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ δήλωνε πως οι αντικαθεστωτικοί δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μουάμαρ Καντάφι ή οι γιοι του.

Ο Άμπνελ Τζαλίλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημείωσε επίσης ότι το συμβούλιο μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να καλέσει αξιωματικούς της αστυνομίας από αραβικά ή μουσουλμανικά κράτη στη Λιβύη για να βοηθήσουν στον τομέα της ασφάλειας και υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί την αστυνομική παρουσία οποιωνδήποτε άλλων εθνών στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, ως τη μόνη αρχή που εκπροσωπεί το λιβυκό λαό αναγνώρισε ο Νίγηρας το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Λίβυων αντικαθεστωτικών σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που αναγνώστηκε σο επίσημο ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Η κυβέρνηση του Νίγηρα λαμβάνει υπόψη της την αλλαγή καθεστώτος στη Λιβύη και αναγνωρίζει επισήμως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τη μόνη και μοναδική αρχή εκπροσώπησης του λιβυκού λαού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του πολιτικού οργάνου των Λίβυων εξεγερμένων προσέθεσε πως οι διοικητές των εξεγερμένων εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι προσπαθώντας να τους πείσουν να παραδώσουν τον έλεγχο της πόλης Σύρτη, γενέτειρας του Καντάφι.
Πηγή: skai.gr