Σουηδία: Συνελήφθη γιατί πούλησε εταιρικά μυστικά μεγάλης εταιρείας φορτηγών

Ένας 47χρονος καταδικάστηκε από δικαστήριο της Σουηδίας σε τρία χρόνια φυλάκισης, καθώς αντιμετωπίζει την κατηγορία πως κατασκόπευε για τη Ρωσία, πουλώντας μυστικές πληροφορίες για μία μεγάλη επιχείρηση φορτηγών της χώρας σε ένα μέλος της πρεσβείας της Μόσχας στη χώρα.  

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο συγκεκριμένος άνδρας κρίθηκε ένοχος για την πώληση των εταιρικών μυστικών, καθώς φέρεται να λάμβανε χρηματικά ποσά για τη συγκεκριμένη δράση του.  

Ειδικότερα, ο 47χρονος συνελήφθη  μετά από συνάντηση με τον διπλωμάτη ενώ είχε μόλις λάβει 3242 δολάρια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο συλληφθέντας φέρεται να γνώριζε πως η πώληση των εταιρικών μυστικών θα βοηθούσε τη Μόσχα και αρκετές επιχειρήσεις της.  Ο ίδιος φυσικά  παραδέχθηκε πως συνάντησε το μέλος της ρωσικής Πρεσβείας στη χώρα αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες.  

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί και σε άλλες εταιρείες αυτοκινήτων.  Ο δικηγόρος του συλληφθέντα αναμένεται να ασκήσει έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε.  

Πάντως για να καταδικαστεί κάποιος για κατασκοπεία στη Σουηδία απαιτείται  η δράση του να στρέφεται κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Πηγή: Reuters  

Πηγή: skai.gr