Μαραθώνια συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: Ξεπέρασε τις πέντε ώρες

Μαραθώνια συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: Ξεπέρασε τις πέντε ώρες

Περίπλοκη χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι. 

Με βάση το δεδομένο αυτό, σύμφωνα με τον Πούτιν, οι διαβουλεύσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «νομίζω ότι η συνάντηση μας σήμερα, οι διαβουλεύσεις μας είναι πολύ επιτακτικές».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι το «επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων, το οποίο έχει επιτευχθεί σήμερα, θα διαδραματίσει τον ρόλο του στη διευθέτηση όλων των περίπλοκων ζητημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μέχρι σήμερα».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα τόσο προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ρωσίας, όσο και προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε θερμά την τουρκική αντιπροσωπεία και την ευχαρίστησε για την απόφαση της να έρθει στο Σότσι.
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών στο Σότσι θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και τις ανακοινώσεις οι οποίες αντηλλάγησαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας για την κατάσταση στην Συρία.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ