Ουκρανία: Ρουκέτες κατέστρεψαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Ντνίπρο -Ένας νεκρός, δηλώνει ο κυβερνήτης

Ρουκέτες κατέστρεψαν σήμερα έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντροανατολική περιοχή Ντνίπρο της Ουκρανίας, σκοτώνοντας ένα άτομο, προκάλεσαν παράλληλα ζημιές σε σιδηροδρομικές ράγες, σε βαθμό που να εμποδίσουν τη διέλευση αμαξοστοιχιών επ' αόριστον, δήλωσε ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισέκνκο.

Οι πύραυλοι έπληξαν έναν σταθμό της πόλης Πάβλογκραντ περίπου 60 χλμ ανατολικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Ντνίπρο.

Μαίνονται οι μάχες στην Μαριούπολη

Ένας τοπικός περιφερειάρχης στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη Μαριούπολη και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν αδιάκριτα κατά κατοικημένων περιοχών και ουκρανικών στρατιωτικών στόχων.

Οι Ρώσοι αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε ότι άμαχοι δέχονταν ρωσικά πυρά, πέραν των μαχητών της στρατιωτικής μονάδας του Αζόφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στη Μαριούπολη, δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα μέσα στη Μαριούπολη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη, όπου η κατάσταση έχει περιγραφεί ως «παγωμένο τοπίο κόλασης γεμάτο με πτώματα και κατεστραμμένα κτίρια», ανέφερε η Human Rights Watch. Δύο «υπερισχυρές βόμβες» συγκλόνισαν την πόλη σήμερα, παρόλο που οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονταν, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. «Είναι σαφές ότι οι κατακτητές δεν ενδιαφέρονται για την πόλη της Μαριούπολης, θέλουν να την ισοπεδώσουν, να την κάνουν στάχτη.»

Ο ρεπόρτερ Τζακ Ντετς ανέφερε στο Twitter ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν τη Μαριούπολη και να καθηλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Μαριούπολη: Αγωνία για τους θαμμένους αμάχους στο θέατρο 

Aγωνία επικρατεί για τους αμάχους που πιστεύεται ότι παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου θεάτρου στη Μαριούπολη, καθώς οι διασώστες εμποδίζονται να προσεγγίσουν λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 100.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη. 

Το θέατρο βλήθηκε από ρωσικές βόμβες την περασμένη εβδομάδα, με εκατοντάδες άμαχους - ανάμεσά τους και παιδιά - να έχουν καταφύγει σε αυτό. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να πλησιάσουν το θέατρο λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών. 

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι περισσότεροι από 1.000 επιζώντες πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί. 

«Εκατό χιλιάδες άμαχοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη, αλλά δεν μπορούν» δηλώνει το Κίεβο

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι τουλάχιστον 100.000 άμαχοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, όμως δεν μπορούν εξαιτίας της έλλειψης ασφαλών διαδρόμων που θα οδηγούν εκτός της πόλης, η οποία τελεί υπό πολιορκία.

Η ίδια ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν, επίσης, τις ομάδες διάσωσης να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο του βομβαρδισμένου θεάτρου όπου αξιωματούχοι της πόλης λένε πως εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται πως είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειό του, όταν επλήγη από μια αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι βομβάρδισε το θέατρο ή επιτέθηκε σε αμάχους.

Εικόνες χάους με ρωσικούς βομβαρδισμούς σε εργοστάσια στη Μαριούπολη

Ένα απίστευτο βίντεο από τον βομβαρδισμό σε βιομηχανική περιοχή της Μαριούπολης, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδισμών εδώ και εβδομάδες, δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα. 

Οι εικόνες, που καταγράφηκαν από drone του τάγματος Αζόφ, δείχνει μια σειρά από εργοστάσια να καταστρέφονται σε αεροπορικές επιδρομές.

Ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν εργοστάσια και βιομηχανικές επιχειρήσεις και καταστρέφονται ολοσχερώς. 

«Έτσι, οι κατακτητές προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία της Ουκρανίας», επισημαίνει το τάγμα του Αζόφ σε ανάρτησή του στο twitter. 

Μάλιστα, το Κίεβο ισχυρίζεται ότι πάνω από 2.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη.

Πηγή: skai.gr