Τουλάχιστον ένας σοβαρά τραυματίας, κανένας νεκρός από τον βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη

Ο ρωσικός βομβαρδισμός στο θέατρο της Μαριούπολης την περασμένη Τετάρτη προκάλεσε τουλάχιστον έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά όχι θανάτους, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή αργά το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στον πρώτο του προσωρινό απολογισμό για αυτήν την τραγωδία.

"Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα. Υπάρχουν όμως πληροφορίες για έναν πολύ σοβαρά τραυματία", ανέφερε στο Telegram το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε νωρίτερα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διάσωσης στο χώρο του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολης, από όπου μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 130 άνθρωποι. 

Στο τελευταίο του διάγγελμα, ο Ζελένσκι τόνισε ότι εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια του θεάτρου που βομβαρδίστηκε την Πέμπτη. 

Σε μια διαδικτυακή ομιλία, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εμποδίζουν τις αρχές να δημιουργήσουν αποτελεσματικούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς την περικυκλωμένη πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr