Οι Ουκρανοί επανεκατέλαβαν την πόλη Μακαρίβ- Ακινητοποιημένες οι ρωσικές δυνάμεις, λέει η Βρετανία

Οι ρωσικές δυνάμεις «σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιήθηκαν» εξαιτίας της ισχυρής ουκρανικής αντίστασης, αναφέρει στη σημερινή του ενημέρωση το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Όπως επισημαίνει, παρά τις σφοδρές μάχες, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν τη νότια πόλη της Μαριούπολης.

Σε άλλα μέρη της Ουκρανίας τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υπομείνει ακόμη μια μέρα περιορισμένης προόδου, με τις περισσότερες δυνάμεις να έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα, αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να υφίστανται σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό αέρος και πυροβολικού με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί είναι πλέον εσωτερικά εκτοπισμένοι ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν την πόλη Μακαρίβ, μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου.

Σε μια ενημέρωση που παρείχε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων, αξιωματούχοι είπαν ότι οι δυνάμεις απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη.

«Λόγω της αντεπίθεσης… ο εχθρός αναγκάζεται να υποχωρήσει σε δυσμενή σύνορα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στις ηρωικές ενέργειες των υπερασπιστών μας, η κρατική σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε πάνω από την πόλη Μακάριφ, ο εχθρός απορρίφθηκε».

Η νίκη έρχεται τρεις ημέρες μετά από μια ρωσική επίθεση με όλμους που έπληξε την πόλη και σκότωσε επτά ανθρώπους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Πηγή: skai.gr