Νέα Υόρκη: Άστεγος δολοφονήθηκε από συνεπιβάτη του με κεφαλοκλείδωμα - Σκληρά βίντεο

Ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης ενοχλήθηκε από το θυμά γιατί φώναζε για βοήθεια, φαγητό και νερό από τους συνεπιβάτες του

Πριν λίγες μέρες ένας 30χρονος άστεγος άνδρας, ο οποίος μιμούταν τον Μάικλ Τζάκσον σε μετρό της Νέας Υόρκης για να εξασφαλίσει κάποια χρήματα, δολοφονήθηκε αφού ένας πεζοναύτης με τη βοήθεια ενός φίλου του τον στραγγάλισαν όσο επέβαιναν στο μετρό.

Ο θάνατος του άνδρα χαρακτηρίστηκε «ανθρωποκτονία» » από τον ιατροδικαστή και οι δικαστικές αρχές ερευνούν την υπόθεση, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν τη σύλληψη του δράστη.

Το θύμα ήταν ο Αφροαμερικανός Τζόρνταν Νίλι, ηλικίας 30 ετών, αρκετά γνωστός στην πόλη αφού ντυνόταν Μάικλ Τζάκσον και χόρευε στους δρόμους και το μετρό μιμούμενος το ίνδαλμά του.

Τη Δευτέρα ο Νίλι λογομάχησε με δύο πεζοναύτες οι οποίοι επέβαιναν μαζί του στο μετρό. Ο ένας από αυτούς τον κρατούσε ακινητοποιημένο στο πάτωμα όσο ο άλλος του έκανε κεφαλοκλείδωμα, με αποτέλεσμα ο Αφροαμερικανός να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Το τραγικό αυτό περιστατικό αποτυπώθηκε στις κάμερες των κινητών τηλεφώνων των υπόλοιπων επιβατών: Στο πεντάλεπτο βίντεο διακρίνεται ο Νίλι ξαπλωμένος στο πάτωμα του βαγονιού ενώ ένας άλλος άνδρας –ένας 24χρονος πεζοναύτης– είναι ξαπλωμένος πάνω του για να τον εμποδίσει να σηκωθεί και του σφίγγει το πάνω μέρος του σώματός του. Δύο άλλοι άνδρες του κρατούν τα χέρια. 

Μάρτυρες δήλωσαν ότι αυτό που ενόχλησε τους πεζοναύτες, ήταν το γεγονός πως ο Νίλι μπήκε στο συρμό και άρχισε να φωνάζει στους υπόλοιπους επιβάτες, παρακαλώντας για βοήθεια και φαγητό και νερό.

Αστυνομικοί ανέκριναν τον ύποπτο για τον στραγγαλισμό την Δευτέρα και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο. Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά. Η εισαγγελία του Μανχάταν ερευνά τα γεγονότα, εξετάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση, το βίντεο και φωτογραφίες από την αντιπαράθεση του θύματος με τους επιβάτες. Συγκεντρώνει επίσης καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και θα εξετάσει τα ιατρικά αρχεία του Νίλι.
 

Πηγή: skai.gr