Κλείσιμο

Με οδηγίες ο Μπάιντεν στην G20 – Κρατούσε «σκονάκι» για το πού θα κάτσει και πότε θα μιλήσει 

Με λίστα οδηγιών για το που θα καθίσει, πότε θα μιλήσει, πότε θα κάνει σχόλιο και πότε θα ποζάρει για τους φωτογράφους πήγε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην G20. 

Με λίστα οδηγιών για το που θα καθίσει, πότε θα μιλήσει, πότε θα κάνει σχόλιο και πότε θα ποζάρει για τους φωτογράφους πήγε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην G20. 

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη , ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν συμμετείχε στην συζήτηση «Σύμπραξη για τις παγκόσμιες υποδομές». Ανάμεσα στα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια του, οι φωτογράφοι εντόπισαν και το «σκονάκι» του προέδρου. 

μπαιντεν

Κάνοντας ζουμ στην σελίδα με τις λεπτομερείς οδηγίες για το… πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο φακός εντόπισε τις οδηγίες «βήμα προς βήμα» προς τον Μπάιντεν, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται ως «ΕΣΕΙΣ» με κόκκινα κεφαλαία γράμματα.

«ΕΣΕΙΣ, ο πρόεδρος (της Ινδονησίας) Γουιντόντο και ο Πρωθυπουργός (της Ιαπωνίας) Κισίντα θα ποζάρετε για μια φωτογραφία αμέσως πριν ξεκινήσει η εκδήλωση» γράφει σε ένα σημείο το «σκονάκι». 

BIDEN

«ΕΣΕΙΣ θα καθίσετε στο κέντρο στο μπροστινό τραπέζι ανάμεσα στον πρόεδρο  Γουιντόντο και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ .
ΕΣΕΙΣ θα ανοίξετε την συζήτηση μιλώντας για 5 λεπτά» καθοδηγούν τον Αμερικανό πρόεδρο οι βοηθοί του. 

Οι σημειώσεις υπενθυμίζουν επίσης στον Μπάιντεν: «Θα κλείσετε την εκδήλωση μαζί με τους συν -οικοδεσπότες ΣΑΣ».
 

Σύμφωνα με τη New York Post, σε μια συνάντηση τον περασμένο Ιούνιο με στελέχη επιχειρήσεων, ο Μπάιντεν «πιάστηκε» να κρατά πάλι σημείωμα με οδηγίες «να μπει στην Αίθουσα Ρούζβελτ και να χαιρετήσει τους συμμετέχοντες», και τον καθοδηγούσε για το πότε και πόσο έπρεπε να μιλήσει.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2021, ο Μπάιντεν έδειξε κατά λάθος στον φακό ένα σημείωμα από έναν βοηθό του,  που τον ενημέρωνε ότι έχει κάτι στο σαγόνι του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,αυτά τα «σκονάκια» του Αμερικανού προέδρου κάνουν στους επικριτές του να μιλούν για «εξασθενημένες γνωστικές λειτουργίες» λόγω ηλικίας. 

Ο ίδιος ο  Μπάιντεν, που την ερχόμενη Κυριακή θα κλείσει τα 80, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι είναι πολύ λογικό να αναρωτιούνται οι πολίτες εάν ένας πρόεδρος στην ηλικία του μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια 2η θητεία στον Λευκό Οίκο, ωστόσο τους ενθάρρυνε να κρίνουν μόνοι τους και ανεπηρέαστοι, παρατηρώντας τον τρόπο που μιλά, δρα και ασκεί την εξουσία.

Πηγή: skai.gr