Κυνικός κι αμετανόητος ο serial killer της Κύπρου- Η ομολογία που παγώνει το αίμα

Κυνικός κι αμετανόητος ο serial killer της Κύπρου- Η ομολογία που παγώνει το αίμα

Δυο χρόνια από την αποκάλυψη του τρόμου συμπληρώνονται σήμερα. Από τον Ιούνιο του 2019 ο Νίκος Μεταξάς είναι ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος, καταδικασμένος σε επτά φορές ισόβια.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στον Μεταξά επτά φορές ισόβια. Οι ποινές πέντε ισοβίων είναι διαδοχικές ενώ οι δύο ποινές ισοβίων θα συντρέχουν, καθώς πρόκειται για εγκλήματα που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή που αφορούν μητέρες με τα παιδιά τους.

Το χειρόγραφο σημείωμα της ομολογίας

Ο Μεταξάς ομολόγησε ότι, σκότωσε εν ψυχρώ με τα ίδια του τα χέρια μάνα και κόρη, με την πρόφαση ότι η μητέρα εξέδιδε το παιδί της. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προχώρησε και σε διερεύνηση της εν λόγω υποψίας του.

Ομολόγησε πως ένιωθε μίσος για την Λίβια, γι΄ αυτό που δήθεν έκανε στην κόρη της και ήθελε να την εκδικηθεί. «Ήθελα να δώσω λύτρωση στο παιδί», ανέφερε.

Ο Μεταξάς ενώπιον Κακουργιοδικείου ανέγνωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα. Είπε πως σκότωσε μάνα και κόρη με τον ίδιο τρόπο και τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες, τις οποίες πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη.

Τρίτο κατά σειρά θύμα του, η Μαρικάρ Βαλντέζ για την οποία εξέφρασε τον ισχυρισμό ότι ήταν ευάλωτη, εξαιτίας της απώλειας του συζύγου της. Κυνικά ομολόγησε στους ανακριτές ότι τη σκότωσε στο πατάρι του σπιτιού του. Ακολούθως, την τοποθέτησε σε ταξιδιωτική βαλίτσα και την έριξε στην Κόκκινη Λίμνη.

«Τη σκότωσα γιατί μου θύμιζε τη Λίβια», είπε.

Η φρικιαστική δράση του Μεταξά δεν έχει προηγούμενο. Η Μαίρη Ρόουζ και το 6χρονο αγγελούδι της ακολούθησαν το φονικό ένστικτο του για να καταλήξουν δολοφονημένες η μια στο φρεάτιο του Μιτσερού και η άλλη στη Λίμνη Μεμί.

Ο Μεταξάς προέβαλε αντιφατικούς ισχυρισμούς σε ό,τι αφορά τη δεύτερη διπλή δολοφονία. Η πρώτη του εκδοχή ήταν ότι προσπάθησε να σώσει το κοριτσάκι.

Έπειτα από μερικά 24ωρα όμως, ομολόγησε ότι τις σκότωσε από μίσος και παίρνοντας εκδίκηση διότι και η Ρόουζ όπως ισχυρίστηκε εξέδιδε το παιδί της.

Όπως είπε, δεν περνά μέρα που να μην σκεφτεί αυτό το έγκλημα.

«Δεν ξαναένιωσα τόσο άδειος και χαμένος. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου αν πάω φυλακή», είπε.

Κυνική είναι η ομολογία του και για την Κάτχα Ανού, την οποία σκότωσε μέσα στο αυτοκίνητό του γιατί όπως ισχυρίστηκε «θόλωσε» το μυαλό του όταν αυτή αντέδρασε διότι τη βιντεογραφούσε.

«Δεν είχα σεντόνι, ήταν μέρα. Θυμήθηκα το πεδίο βολής στην Ορούντα και πήγα και την έριξα εκεί», ανέφερε.

Θολωμένος, εξάλλου, δήλωσε πως ήταν και όταν σκότωνε την Αριάν, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Αφού διευθέτησαν συνάντηση όπως είπε, τη σκότωσε κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο μυαλό του αυτή τη φορά είχε την Μαίρη Ρόουζ.

Ως αμετανόητους και επαγγελματίες ψεύτες, που ζητούν διακαώς τα φώτα της δημοσιότητας χαρακτηρίζει τους κατα συρρόν δολοφόνους η παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ο Μεταξάς είχε καταρρεύσει εκφράζοντας τη μεταμέλειά του και ζητούσε να απονεμηθεί Δικαιοσύνη, η οποία να μετατραπεί σε βάλσαμο για τα θύματα, τους γονείς και τα παιδιά του.

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Δεν μπορώ να πάρω τον χρόνο πίσω».

Ο Μεταξάς δεν δίστασε να απευθυνθεί και προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία όπως είπε είναι βέβαιος πως διερωτάται μαζί με τον ίδιο, πως ένα μέλος της έφθασε μέχρι εδώ.

«Το ίδιο ερώτημα με βασανίζει και εμένα κι όμως δεν βρήκα απάντηση. Γνωρίζω ότι η απάντηση βρίσκεται κάπου στο νου μου. Δεν τη βρήκα. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας μελέτης με επιστήμονες για να βρω το γιατί, για να βγουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην αποτροπή τέτοιων τραγωδιών», είχε πει ενώπιον Κακουρργιοδικείου, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: SIGMALIVE

Πηγή: sigmalive